Mi a különbség a Kék Bosch szerszámgépek, és a Zöld Bosch szerszámgépek között?

  1.  Kinézet:

   Szembetűnő különbség a műanyag alkatrészek (házrészek , fogantyúk, nyomógombok) színe. A Barkácsolók részére gyártott gépeken ezek az alkatrészek zöld színűek, a profi ipari gépek alkatrészei alapvetően kék színűek, valamint a BOSCH név alatt mindig szerepel a PROFESSIONAL felirat. Így egyértelmű a különbség KÉK BOSCH szerszámok, és a ZÖLD BOSCH szerszámok között.

 1. Használati időtartam:

  A  következő jelentős eltérés a zöld Bosch szerszámok és a kék Bosch szerszámok között,  – függetlenül attól hogy hálózatról, vagy akkuról működő gépek- hogy a Zöld gépek egy-egy munkafázisra, jellemzően barkácsolásra vannak tervezve. A hűtésük,  az elektronikák tűrő képessége, valamint a motorok hűtése rövidebb idejű teljes terheléshez van tervezve. A kék PROFESSIONAL gépek hűtése akár folyamatos üzemet is elvisel, és az elektronikák is nagyobb hűtőbordákkal vannak ellátva.

 2. Felszereltség:

  A Bosch Professzionális szerszámok jobban felszerelt készülékek. Jellemzően gyorstokmánnyal rendelkeznek, az alapcsomagban találunk tartókat, vagy  gyorsrögzítőket, valamint a gyors munkavégzéshez ( például a sarokcsiszolóhoz SDS anyát, amely szerszám nélkül lazítható) alkatrészeket tartozékokat . Valamint gyakran a  folyamatos munkavégzéshez két akkuval látják el a kezdőcsomagot a kék szerszámoknál. Természetesen a zöld szerszámok is léteznek két akkuval, és gyorstöltési funkcióval, de ezzel együtt is a kék szerszámok töltési ideje rövidebb.

 3. Teljesítmény:

  A Bosch zöld szerszámainak és kék szerszámainak teljesítménye is eltérő. A kék gépek elektromos teljesítménye nagyobb mint zöld társaiké. Csavarhúzógépek forgatónyomatéka nagyobb, így vastagabb csavarokat csavarhatunk vele, mint a zöld Bosch csavarozógépekkel. A kék gépek gyakran szélesebb tartományban állíthatók, mint zöld testvéreik. Például egy Zöld BOSCH csavarozó tökéletes egy bútor összecsavarozásához, de egy bútorgyárban nem használható teljes munkaidőben a bútorgyártó soron.

 4. Akkumulátorok:

  Jellemzően az akkuk belső cellái is eltérnek egymástól, valamint az akkukkat felügyelő elektronikák sem egyformák. A zöld szerszámok akkui szünetet igényelnek a munkavégzés közben, ezzel szemben a kék szerszámok akkumulátorai folyamatos igénybevételre tervezettek. Mindkét színben vannak 12 Voltos, 14 Voltos, 18 Voltos rendszerek. Itt vásárláskor figyeljünk a kompatibilitásra, de alapvatően elmondható hogy a kék eszközök akkui nem felcserélhetőek a zöld eszközök akkuival, de a kék 12 voltos rendszer kombinálható, másik kék 12 voltos rendszerrel, és a kék 14 voltos a kék 14 voltossal….Tehát ha már rendelkezik egy zöld vagy kék 12 voltos géppel  és szeretne vásárolni egy másik gépet: célszerű színben és feszültségben is követnie az eredeti gépét…

 5. Ár: Természetes hogy a kék Bosch gépek által nyújtott nagyobb teljesítmény , jobb minőségű belső alkatrészek, tartósabb csapágyak, valamint a hozzáadott kiegészítők miatt a kék Bosch szerszámok drágábbak mint a Zöld szerszámok. ezért fontoljuk meg hogy szükségünk van a nagyobb teljesítményre , jobb akkura, bővebb kiegészítőre. Vagy barkács célokra megfelelő a Zöld szerszámgépek széles választéka.
 6. A gép élettartama:

  A zöld szerszámgépek, és a kék szerszámgépek élettartama is eltérhet. A kék gépeket gyakran mindennap másik munkahelyre szállítják, és gyakran mostoha ( nedves, poros , olajos ) környezetben használják. A zöld gépekre a szállítás és a nehéz körülmények ritkábban jellemzőek. De még így is elmondható hogy a kék gépek élettartama hosszabb mint a zöld szerszámoké.

Összefoglaló:

Összefoglalva elmondható, hogy a kék Bosch szerszámgépek, és a zöld szerszámgépek sok dologban eltérnek, de a kiválasztásuknál elég ha néhány körülményre tekintettel vagyunk:

 • Mennyi időt fogjuk használni ?
 • Hol fogjuk használni?
 • Milyen körülmények között használjuk?
 • Mekkora összeget szánunk rá a vásárláskor?

 

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...